Case: ARR

Ambulance Rotterdam-Rijnmond (ARR) levert zorg aan de ruim 1,2 miljoen inwoners en werknemers in de stad en in het haven- en industriegebied.

Ambulance Rotterdam-Rijnmond (ARR) levert zorg aan de ruim 1,2 miljoen inwoners en werknemers in de stad en in het haven- en industriegebied.

In 2019 zijn ruim 85.000 spoedritten en meer dan 30.000 geplande ritten uitgevoerd. Er werken ruim 350 enthousiaste en goed opgeleide medewerkers bij ARR. Werken in de regio Rotterdam betekent: werken in de haven, op de Maasvlakte, in de drukke binnenstad en op het stille platteland.

Situatie

Door onvoorziene omstandigheden was het Regionaal Opleidingscentrum van ARR onderbezet. Belangrijke taken bleven liggen. Daarom schakelden ze Flipped in, want goed gekwalificeerd personeel kan niet zonder voortdurende scholing. Zeker niet in deze uitdagende sector.

Wensen van de opdrachtgever

ARR gaf aan dat ze een aansprekende en uitdagende visie op leren nodig hadden, als fundament van het regionaal opleidingsplan. Ze zochten iemand met opleidingskundige expertise, die samen met de ambulancezorgprofessionals aan de slag ging met het uitwerken en uitvoeren van het plan.

Aanpak

Flipped ging als volgt te werk:

  • Samenstellen van een projectteam “(R)op weg naar de toekomst”, met een opleidingskundige en diverse inhoudelijk experts
  • Opstellen van een brede visie op leren, in overleg met de stakeholders
  • Regisseren van deelprojecten
  • Onderwijskundige plannen toetsen en onderbouwen
  • Verbeteren van didactische aanpak in de lesplannen
  • Introduceren van nieuwe werkvormen

Effect

Mirella Bavelaar, docent-ontwikkelaar, ambulanceverpleegkundige en lid van het projectteam: “Stap voor stap zijn we gaan bouwen. We begonnen met de visie, want dat geeft aan waar wij als ROC naartoe willen. Doordat Judith niet uit het ambulancewereldje komt, bekijkt zij alles door een hele andere bril. Ik vind het erg positief. Door haar worden we heel vaak geconfronteerd met de vragen ‘waarom?’ en ‘hoe dan?’. Dat dwingt ons anders te kijken naar wat voor ons zo gewoon is. Judith ondersteunt, coacht, stuurt en onderwijst ons de goede richting op”.

Wat zijn jóuw ambities?

Flipped helpt je graag om ze te verwezenlijken. Deel je vragen met ons: we zetten graag de mogelijkheden op een rijtje.

Neem contact op east

Gratis stappenplan

In 3 stappen zicht op al je leeractiviteiten

Ontvang het e-book

north