Referenties

Onze opdrachtgevers over de meerwaarde van Flipped

We zijn trots op onze opdrachtgevers en op wat we met elkaar bereiken.

Right to Rise

Ontzettend blij met het resultaat

“Wat een top-bedrijf is Flipped! Van begin tot eind heb ik super fijn samengewerkt met Judith aan de ontwikkeling van e-learnings over het thema meisjesbesnijdenis. Een gevoelig en complex onderwerp, maar Judith wist dit meteen op de juiste manier aan te vliegen. De communicatie was altijd helder, er werd snel gereageerd op mailtjes, calls waren altijd prettig en leidden tot snelle acties. Judith liep de ‘extra mile’ om het project te laten slagen en we zijn ontzettend blij met het resultaat. Ik kan Flipped iedereen van harte aanbevelen!”

Dr. Annemarie Middelburg, Founder & Director, Right to Rise


Lamers High Tech Systems

Flipped to the rescue

“Sinds twee jaar zet ons bedrijf vol in op het moderne leren, maar we dreigden vast te lopen door langdurige uitval. Gelukkig kwam Mees van Flipped to the rescue: hij kreeg ons snel weer op de rails. In 4 maanden tijd ontsloot hij een enorme hoeveelheid cursusmateriaal, maar hij hielp ons ook met de werving van L&D-stagiaires en het schrijven van een ijzersterk functieprofiel voor een L&D-coördinator. Die functie is zelfs al ingevuld!

Het was een genot om samen te werken met iemand die zowel mondig als zelfstandig is, maar die ook oog heeft voor de acute noden in ons bedrijf. Dat smaakt naar meer.”

Jeen de Vries, QHSE manager, Lamers High Tech Systems


Gemeente Amsterdam

Een prachtig pakket nieuwe opleidingen

“Een paar jaar geleden hebben we een leerafdeling voor specifieke vakkennis opgezet. Het was een stevige opgave, dus we konden wel wat hulp gebruiken. De klik met Marit van Flipped was er direct. Ze heeft kennis van zaken en een fijne no-nonsense mentaliteit. Ze fungeerde als adviseur en projectmanager voor de inhoudelijke opdrachten. Daarnaast hield ze zich bezig met onze visie op leren, de professionalisering van de afdeling en de implementatie van een nieuw LMS.

Geen eenvoudige taak. Zeker niet als externe in zo’n grote organisatie. Toch bleef Marit altijd in verbinding. Ze keek wat er mogelijk is, en ze is in staat om mensen met humor in beweging te brengen.

Nu, na één jaar samenwerken, gaat ze door naar een nieuwe opdrachtgever. Zoals dat gaat. Maar ze laat ons achter met een prachtig pakket nieuwe opleidingen, en vooral: veel geleerde lessen waar we op door kunnen bouwen.”

Jolieke Teeken, Manager WPI Opleidingen, Gemeente Amsterdam


Kansspelautoriteit

Een wonder

“Het leek een onmogelijke opgave: in coronatijd een tijdelijke afdeling opzetten en de tijdelijke taskforce opleiden én een nieuwe doelgroep bedienen. Maar met dank aan de mensen van Flipped is het gelukt. Zij ontwikkelden een complete online academy in slechts enkele maanden.

Sandra van Flipped was ons aanspreekpunt. Ze is een kei in het doorgronden van complexe thema’s en ze maakt alle betrokkenen enthousiast voor e-learning, leerdoelen en de werkvormen. Het was een wonder om daarna de goed geschreven, grappige en aantrekkelijk ogende modules terug te zien: helemaal af en klaar voor gebruik!

Inmiddels hebben we besloten om e-learnings te ontwikkelen voor de hele organisatie. De KSA-academy is snel uitgegroeid tot een gewaardeerd opleidingsinstrument.”

Valerie Stallen, Senior HR consultant Kansspelautoriteit


PGOsupport

Ook de praktische stappen

“Het begon met onze roep om tijdelijke L&D-versterking in een drukke tijd, maar inmiddels werken we duurzaam samen met verschillende medewerkers van Flipped. Met hun hulp ontwikkelen we ons cursusaanbod doorlopend, en we verbeteren onze processen. Daarnaast hebben we onze evaluaties opnieuw vormgegeven. Hiermee krijgen we een veel beter idee van hoe de cursisten de opgedane kennis in de praktijk kunnen brengen. En daar gaat het ons uiteindelijk om!

Flipped helpt ons niet alleen met de spreekwoordelijk stip op de horizon, maar ondersteunt ons ook in de praktische stappen. En dat is een waardevolle combinatie!”

Dries Hettinga, directeur, PGOsupport


Provincie Gelderland

Dat voelde goed, vanaf dag 1

“Het begon met een sympathiek mailtje van Flipped: ‘Jullie hebben nog een aantal uren tegoed op jullie strippenkaart’, schreven ze, ‘vergeet je die niet in te zetten?’ Dat kwam goed uit, want we stonden aan de vooravond van een groot ontwikkeltraject voor onze trainers. Na enkele constructieve gesprekken werd een nieuwe opdracht beklonken, en ging Marit van Flipped bij ons aan de slag. Dat voelde goed, vanaf dag 1. Heel fijn en collegiaal. En ze heeft enorm veel werk verzet: van een scherpe analyse van de huidige situatie en het uitlijnen van een ontwerp- en ontwikkeltraject, tot complete trainersprofielen. Tastbare resultaten, waar we concreet mee aan de slag kunnen.”

Sandra Veerman, teamleider Leren & Ontwikkelen Gelderland, Provincie Gelderland


Rotterdamse Plus

Enorme boost

“Onze studenten willen leren op een speelse, uitdagende en duidelijke manier. Zonder taalkundig of ingewikkeld gedoe. Met het online leerplatform aNewSpring komen we precies aan die wens tegemoet. Toch hadden we het gevoel dat het beter kon. aNewSpring adviseerde ons contact op te nemen met Flipped.

Flipped bracht ons onderwijsprogramma naar the next level. Met de nieuwe, strakke lay-out navigeren onze studenten een stuk makkelijker door de lessen. En de docenten weten nu hoe ze hun opdrachten interactief maken. Maar de állergrootste toevoeging zijn Flipped’s maatwerk animaties: ze brengen de lessen echt tot leven en ze geven ons onderwijs een enorme boost. We hebben nu een innovatief, toekomstbestendig onderwijsproduct, met een heel hoge waardering van studenten. Zonder Flipped waren we niet zo ver gekomen.”

Petra Entius, Projectmanager ontwikkeling en implementatie "elektronische Learning Journeys", Rotterdam


Greenchoice

APK voor onze trainingen

“We hebben Flipped ingeschakeld voor feedback op ons inwerkprogramma. Judith adviseerde ons op basis van een L&D-model. Haar theoretisch onderbouwde kijk leverde meer op dan we ooit als leek hadden kunnen bedenken. Vervolgens ontvingen we ook nog een actieplan waar we meteen mee aan de slag konden! 

Het is goed om je trainingen regelmatig ‘APK te laten keuren’. Daar moet je echt tijd voor nemen, en het helpt als iemand dat proces faciliteert. Dankzij Flipped zitten we weer boordevol ideeën om onze trainingen verder te verbeteren.” 

Ralph de Wild

Ralph de Wild, Lean-expert, Greenchoice, Rotterdam


Marel Further Processing

Flipped sprong eruit

“Ik zette een Request For Proposal uit bij diverse L&D-organisaties, maar Flipped sprong er qua reactie en plan van aanpak uit. Dankzij de contactmomenten en hun schets van de huidige en de gewenste situatie, kwamen we tot een tailormade oplossing. Hun verfrissende oplossing zorgde voor veel positieve reacties binnen onze organisatie.
In het begin kostte het Flipped wat tijd om de ingewikkelde context van onze organisatie te snappen, maar met een face-to-face en een online meeting was dat al snel opgelost. Het team van Flipped is goed in staat om zich in te leven in de opdracht. Met een strakke planning en een constructieve opstelling haalden ze onze doelen. Ik ga Flipped zéker vaker benaderen voor opdrachten.”

Jeffrey van der Wallen

Jeffrey van der Wallen, Academy Manager, Marel Further Processing, Boxmeer


Maruna Continuous Improvement

Geen dikke mappen met papier meer

“Flipped ontwikkelde ons inwerkprogramma voor nieuwe medewerkers. De Learning Professional heeft goed nagedacht over het blended ontwerp, een combinatie van online en offline leren.
Nu hoeven nieuwe medewerkers geen dikke mappen met informatie meer door te worstelen, of ingepland te worden voor tijdrovende voorstelrondes. Collega’s introduceren zichzelf in de elektronische leeromgeving, met foto’s en een video. En ook praktische zaken zoals een toegangspas, parkeergelegenheid, agenda en mail zijn automatisch geregeld in het programma.
Ons onboardingsproces is voor nieuwe medewerkers een interactieve verrassing, waardoor ze zich vanaf dag 1 welkom én gezien voelen. Met dank aan Flipped.”

Grit Knopf

Grit Knopf, Director Sales & Programs, Maruna Continuous Improvement, Amersfoort


Stichting De Basis

Een duidelijk voorstel met een goede prijs

“De mensen van Flipped zijn kundig. Ze denken niet alleen mee, maar ze ontwikkelen samen met de opdrachtgever. Daarnaast is Flipped een echte netwerkorganisatie. Ze zijn initiatiefnemer van GeLeerD, het Gelders netwerk voor L&D professionals. Daarin zie je echt dat het geen bedrijf is dat ‘neemt’, maar juist graag deelt.”

Stefan Teders

Stefan Teders, senior docent bij Stichting De Basis, Doorn


Veiligheidsregio Brabant-Noord

Slim inzetten op kansen van de komende jaren

“Wat zijn de trends en de ontwikkelingen op het gebied van leren? We wilden een kijkje in de toekomst nemen, en dat bleek te kunnen: Anna en haar collega’s toonden leeroplossingen waarvan we niet wisten dat ze al mogelijk zijn! Ook vertaalden ze de nieuwste toepassingen naar concrete acties binnen ons vakgebied. Samen beantwoordden we de vraag: ‘Wat kan onze organisatie hier mórgen al mee doen?’ Dat gaf ons heel veel nieuwe energie. We weten nu beter waar we slim op in kunnen zetten de komende jaren. Leren is leuk, en Flipped laat met een oneindige hoeveelheid passie zien waarom.”

Christel Verschuren

Christel Verschuren, coördinator Multidisciplinair Opleiden, Trainen en Oefenen, Veiligheidsregio Brabant-Noord.


Ambulance Rotterdam-Rijnmond

Rode pen

“Judith hakt knopen door, en haar ‘rode pen’ is een begrip geworden in onze organisatie: daarmee zet ze de puntjes echt op de i. Judith, bedankt voor het delen van je liefde voor leren!”

Bart Leenders

Bart Leenders, docent-ontwikkelaar en ambulanceverpleegkundige Ambulance Rotterdam-Rijnmond


Nederlands Handbal Verbond

Opleidingen onder de loep genomen

“We wilden weten welke onderwerpen binnen onze opleidingen goed zijn, welke beter kunnen en wat er nog mist. Dat is gelukt! Carmen van Flipped begeleidde onze docenten in diverse brainstormsessies, waarin we samen de opleidingen onder de loep namen. We kregen praktische handvatten waar we verder mee kunnen.
In de praktijk blijkt het moeilijk om vervolgstappen te zetten. Een advies hiervoor, zoals een verzameling actiepunten bijvoorbeeld, zou ons weer een stap verder kunnen brengen. Anna gaf aan dat ze graag meekijkt waar de moeilijkheid ligt.”

Annelies Martijn

Annelies Martijn, Coördinator Opleidingen, Nederlands Handbal Verbond, Oosterbeek


Maatman College Enschede

Sparringpartner en stok achter de deur

“Judith begeleidt me in mijn project over Virtual Reality in Cluster-2-onderwijs. Al voor onze eerste ontmoeting had ze zich grondig ingelezen in het projectvoorstel. Haar inhoudelijke vragen dwongen me na te denken over mijn koers. Die koers wijzigde tijdens het project, maar Judith paste zich aan – zonder ons doel uit het oog te verliezen.
Ze is voor mij zowel inhoudelijk sparringpartner als een stok achter de deur. Daarnaast deelde ze haar creatieve ideeën om draagvlak in mijn team te creëren, en keek ze ook nog kritisch mee met een offerte. Na elk overleg heb ik weer het gevoel dat ik door kan. En dankzij de voortdurende afstemming werken we fijn samen bovendien.”

Mabel Lengton

Mabel Lengton, stage-coördinator en LOF-onderzoeker, Maatman College Enschede


Ambulance Rotterdam Rijnmond

Redder in nood

“Al enige tijd is ons ROC door onvoorziene omstandigheden onderbemand geweest. Belangrijke taken bleven liggen. Nu zijn we weer aan het bouwen, maar er moet heel veel gebeuren. Gelukkig kwam Judith ons helpen. Met onze projectgroep “(R)op weg naar de toekomst” kijken we opnieuw naar ons regionaal opleidingsplan en herschrijven het. Stap voor stap zijn we aan het bouwen. We begonnen met de visie, zodat we weten waar we naartoe willen. Vervolgens zijn de moduletrainingen opnieuw in kaart gebracht en op didactisch verantwoorde wijze onderbouwd.
Judith komt niet uit het ambulancewereldje. Ze bekijkt alles door een hele andere bril. Ik vind dat erg positief, want zo worden we geconfronteerd met de vragen ‘waarom?’ en ‘hoe dan?’. Dat dwingt ons anders te kijken naar wat voor ons zo gewoon is.
Het voelt zo goed om stappen vooruit te zetten! Judith ondersteunt, coacht, stuurt en onderwijst ons de goede richting op. Ze is onze redder in nood.”

Docent ontwikkelaar

Mirella Bavelaar, docent-ontwikkelaar, ambulanceverpleegkundige en lid van het projectteam Ambulance Rotterdam Rijnmond


Careyn

Geen last meer op de schouders

“We hadden geen opleidingsadviseur binnen het district. Door met Flipped in zee te gaan konden we snel van start met leren en ontwikkelen in de organisatie. Ook kunnen we op deze manier kijken of we in de toekomst een vaste opleidingsadviseur willen aannemen, en hoe die functie er precies uit moet zien. Judith geeft deskundig advies, biedt structuur, werkt zelfstandig en informeert me wanneer dat nodig is. Het is fijn dat ik dit deel van mijn verantwoordelijkheden volledig bij haar kan neerleggen. Er is een last van mijn schouders gevallen.”

Corina Kouwenhoven, HR Business Partner bij Careyn district Zuid-Hollandse eilanden en Breda


SEU Xperience

Schoenmaker, blijf bij je leest

“Mijn opa zei altijd tegen mij: ‘Schoenmaker, blijf bij je leest.’ Dankzij Flipped kon ik me ook op die leest concentreren, zonder me druk te maken over het bouwen van een leerlijn.
Wat begon als een verkennend gesprek met Flipped, mondde zeven maanden later al uit in een volledig operationele en didactisch verantwoorde leerlijn.
Adequaat, snel, kwaliteit, professioneel en afspraak is afspraak: die woorden komen als eerste in mij op als ik aan Flipped denk. De samenwerking met Judith en Debbie was gewoon goed: ze denken net even verder en ze durven kritische vragen te stellen.”

Coen Vendrig

Coen Vendrig, eigenaar Your Epic HR, Rotterdam


Hogeschool van Arnhem en Nijmegen

We hebben geluk met zo’n stageplaats

“Eerlijk, oprecht, doen waar je voor staat: zo ken ik Flipped. We hebben als opleiding veel geluk met zo’n organisatie als stageplek. De medewerkers van Flipped zijn enorm betrokken bij onze studenten. En ze zien ze als gelijkwaardige collega’s. De studenten voelen zich gewaardeerd en op hun gemak. Daardoor ontstaat de ruimte om te groeien en om nieuwe en spannende leersituaties aan te gaan. Flipped is een veilige leerplek, waar leervragen, feedback en reflectie centraal staan. Ze helpen L&D-studenten een flink eind op weg om zich te ontwikkelen tot krachtige L&D-professionals.”

Christel Vissers

Christel Vissers, Coördinator praktijkbureau en Studio L&D Learning & Development in Organisations, Hogeschool van Arnhem en Nijmegen


Friday4U

Enthousiaste Flippo’s

“Ik heb Flipped leren kennen via het Gelders netwerk GeLeerD. Dit initiatief is opgericht door Flipped, voor L&D-specialisten. En wat bleek? We delen niet alleen visie over L&D, maar zeker ook onze sociale en humoristische inslag. Flipped is professioneel, een sterke sparringpartner, gedreven én resultaatgericht. Het is fijn om te kunnen samenwerken met die enthousiaste ‘Flippo’s’, en ik hoop dat we dat nog lang blijven doen.”

Charlotte Schoemaker

Charlotte Schoemaker, Friday4U, Arnhem


Simpelleren

Op onderzoek uit

“Flipped ligt volgens mijn routeplanner 117 kilometer vanaf mijn woon-werkplek, maar toch voelt Flipped als een goede buur. En beiden hebben we het doel om leren en ontwikkelen leuker maken, dus dat wat dat betreft wonen we in hetzelfde straatje.
Mijn eerste ontmoeting met Flipped was een brainstormgesprek, over een op te richten netwerk GeLeerD. Inmiddels is het een netwerk om trots op te zijn. De leden organiseren de bijeenkomsten inhoudelijk, en Flipped is de drijvende en organisatorische kracht.
De medewerkers van Flipped zijn altijd op onderzoek uit. Ze profileren zich niet als L&D-ers met de wijsheid in pacht, maar ze zoeken met de opdrachtgever naar nieuwe mogelijkheden. Daarnaast is Flipped nieuwsgierig, open en gul in het delen van kennis. Dit doen ze met hun opdrachtgevers, maar zeker ook met andere Learning Professionals.
Onze samenwerking kenmerkt zich door korte lijnen, ruimte om te sparren en vooral: geen ingewikkeld gedoe. We houden contact, we blijven kennisdelen en wie weet kunnen we in de toekomst ook wel weer wat voor elkaar betekenen. Net als die goede buur.”   

Hadewych Smit

Hadewych Smit, Simpelleren, Etten-Leur


Veranderschap

Eigenwijs

“De inhoud. Dáár kijk ik naar als ik een training of cursus ontwikkel. Logisch, want daar weet ik als expert alles van. Maar Anna benaderde het van een totaal andere kant. “Eerst de leerdoelen”, zei ze. “Wat moet de cursist straks kennen en kunnen? Waarom? En hoe dan?” Ze vuurde allemaal kritische vragen op me af. En dat was niet voor niks: ik kwam erachter dat de cursist van onze training Lean Executive in de praktijk meerdere rollen vervult. De inhoud en de werkvormen konden we vervolgens volledig afstemmen op die rollen.

Het resultaat? Een verrassende, leerzame training die precies aansluit bij de leervraag van de cursist. Met ondersteuning van Anna lukte het die maatwerk match te maken. Daarnaast heb ik met genoegen ervaren hoe Flipped balanceert tussen luisteren naar de klant én eigenwijs zijn. Dat is een bijzondere kwaliteit die niet elke adviseur beheerst.”

Dimitri van Gaal

Dimitri van Gaal, organisatiecoach, Veranderschap, Berghem


Benieuwd naar meer informatie over onze support bij een specifieke organisatie?

Neem gerust contact met ons op. Of lees de cases.

Neem contact op east

Gratis stappenplan

In 3 stappen zicht op al je leeractiviteiten

Ontvang het e-book

north