Case: Marel

Marel is wereldleider in high-tech systemen voor de voedselverwerkende industrie.

Techniek en innovatie is waar het bij Marel om draait.

Marel is wereldleider in high-tech systemen voor de voedselverwerkende industrie. Het is een wereldspeler, met locaties in meer dan 30 landen. Het hoofdkantoor staat in IJsland.

Situatie

Marel heeft ongeveer 6300 medewerkers wereldwijd. Hoe leid je al deze mensen goed en efficiënt op? En hoe zorg je er voor dat ze snel op de hoogte zijn van de mogelijkheden van bijvoorbeeld een nieuwe machine? Marel wilde graag weten of een virtual classroom uitkomst kon bieden.

Wensen van de opdrachtgever

  • Onderzoek of een virtual classroom geschikt is voor ons
  • Presenteer de voordelen én de nadelen van deze online leeroplossing
  • Help ons met het kiezen van een systeem

Aanpak

Flipped heeft onderzocht waar de virtual classroom wel en niet aansloot bij de leerprincipes en leervraag van Marel. Dit proces begon met het opstellen van requirements: waar moet het systeem aan voldoen?

We verplaatsten ons in de verschillende rollen: opleider, lerende, manager, moderator. Dit zorgde voor een organisatiebreed document met wensen en eisen, dat de basis vormde voor de volgende stap: de selectie van een systeem.

Resultaat en effect

  • Een draaiboek voor een pilot, om de innovatie grondig te testen
  • Een lijst met werkvormen die geschikt zijn voor een VC-meeting
  • Een screenvideo met uitleg voor de deelnemers, die voor het eerst met een virtual classroom (VC) gingen werken

De instructeurs staan positief tegenover VC als leerinstrument. Ze kijken met vertrouwen naar deze nieuwe leeroplossing, zonder bang te zijn dat de techniek het laat afweten: er is immers gedegen getest voordat de klas ‘live’ ging.

Op termijn levert de inzet van een virtuele klas een flinke besparing op in het aantal vliegkilometers van IJsland naar Nederland.

Jeffrey van der Wallen, Academy Manager: “De verfrissende oplossing die Flipped schetste heeft voor veel positieve reacties binnen Marel gezorgd. Flipped bleek zich goed in te kunnen leven in de context van onze opdracht. Met een strakke planning en hun constructieve opstelling haalden we de gestelde doelen.”

Wat zijn jóuw ambities?

Flipped helpt je graag om ze te verwezenlijken. Deel je vragen met ons: we zetten graag de mogelijkheden op een rijtje.

Neem contact op east

Gratis stappenplan

In 3 stappen zicht op al je leeractiviteiten

Ontvang het e-book

north