Case: CBR

Het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen beoordeelt de rijvaardigheid en de medische geschiktheid van bestuurders, en de vakbekwaamheid van professionals in transport en logistiek. Het CBR voert haar taken uit in opdracht van de minister van Infrastructuur en Waterstaat.

Situatie

Het team vroeg om teambuilding voor de rijinstructeurs. De behoefte van zowel de manager als een aantal rijinstructeurs is gepeild. Hieruit kwam naar voren dat de instructeurs meer wilden weten over de transfer van leren. Ze kozen een opleiding die ze onder de loep wilden nemen.

Wensen van de opdrachtgever

  • Vertel ons meer over de transfer van leren, zodat de deelnemers aan de rij-opleidingen de theorie beter kunnen toepassen in de praktijk
  • Leg één van onze opleidingen onder de loep, en vertel ons hoe we die kunnen verbeteren
  • Leer ons hoe we de opleiding beter kunnen laten aansluiten bij de diversiteit van de doelgroep.

Aanpak

Er is ontzettend veel onderzoek gedaan naar de transfer van leren. Meestal met veel complexe modellen tot gevolg. Flipped werkt met een vereenvoudigd model dat de kern raakt én dat goed te onthouden is.

We organiseerden een werkconferentie waar de deelnemers in subgroepen één CBR-opleiding langs de meetlat legden. Zo werkten we zowel aan teambuilding als aan de inhoudelijke kwaliteit.

Effect

De deelnemers vertelden na afloop dat ze het een leerzame sessie vonden waarop ze op een leuke manier en met verschillende werkvormen vooral zelf aan de slag gingen. Daarnaast waardeerden ze dat Flipped zich goed had verdiept in het werkveld, waardoor de workshop erg praktijkgericht was.

Eveline van Oostrom, Manager Vakopleidingen bij het CBR: “Het was een goede werkconferentie, met voldoende aandacht voor de inhoud. Het heeft zeker bijgedragen aan de teamontwikkeling.”

Wat zijn jóuw ambities?

Flipped helpt je graag om ze te verwezenlijken. Deel je vragen met ons: we zetten graag de mogelijkheden op een rijtje.

Neem contact op east

Gratis stappenplan

In 3 stappen zicht op al je leeractiviteiten

Ontvang het e-book

north