Hoe ziet de organisatie eruit? Wat doet de organisatie?
Marel is wereldleider in high-tech systemen voor de voedselverwerkende industrie. Techniek en innovatie is waar het bij Marel om draait. Marel is een wereldspeler, met locaties in meer dan 30 landen. Het hoofdkantoor van Marel staat in IJsland.

Wat was het probleem/ de vraag van de opdrachtgever?
Marel heeft 5.400 medewerkers wereldwijd. Hoe leidt je al deze mensen goed en efficiƫnt op? En hoe zorg je er voor dat ze snel op de hoogte zijn van de mogelijkheden van bijvoorbeeld een nieuw gelanceerde machine? Zou een Virtual Classroom voor dit type leren een uitkomst kunnen bieden? Dat zijn vragen waar we ons de komende tijd over buigen, samen met Jeffrey van der Wallen, Academy Manager bij Marel Further Processing

Welke oplossing is daarvoor vanuit Flipped geboden?
We zijn begonnen met het opstellen van requirements: waar moet het systeem aan voldoen? Dit hebben we gedaan door ons te verplaatsen in de verschillende rollen: opleider, lerende, manager, moderator. Nadat het systeem is aangekocht, gaan we een eerste training opzetten in de Virtual Classroom om het daarna steeds verder uit te breiden.