Flipped kijkt en denkt met je mee over leervraagstukken in de dagelijkse praktijk van jouw organisatie en geeft gedegen opleidingskundig advies.

Wij geloven dat elke organisatie stappen kan nemen om het leren te faciliteren en te stimuleren. Flipped kijkt en denkt mee over leervraagstukken in de dagelijkse praktijk van organisaties en geeft gedegen opleidingskundig advies.

Dit doen wij in samenwerking met de medewerkers bij wie de leerfunctie is belegd én met de medewerkers van wie het leren wordt gefaciliteerd. Op deze manier werken we aan zowel vakbekwaamheid en werkplezier van medewerkers als aan de interne expertise op het gebied van leren.

Voorbeelden van vraagstukken: 

  • Wij willen graag onze collega’s zelf opleiden, daarvoor hebben we genoeg experts in huis. We zoeken alleen iemand die een overkoepelend programma kan ontwikkelen en ons didactisch advies kan geven.
  • Hoe kunnen wij de talenten van onze medewerkers verder ontwikkelen? We weten niet waar we moeten beginnen.
  • Op welke manier kunnen wij meer rendement halen uit onze eigen e-learnings en trainingen?
  • We willen toekomstproof worden door leren en ontwikkelen te koppelen aan onze strategie, hoe doen we dat? Lees onze blog ter inspiratie.

Subsidieregeling

In Nederland zijn veel opleidings- en ontwikkelfondsen. Is jouw bedrijf aangesloten bij zo’n fonds? Dan is er wellicht een subsidieregeling waar je gebruik van kan maken. Dit is bijvoorbeeld het geval in de Metalektro-branche https://www.ao-metalektro.nl/aanbod/strategisch-leren-en-ontwikkelen/. We helpen je graag dit verder uit te zoeken.

Advies van Flipped